Gården i dag

Det første som møter deg på gården er mennesker. Det siste du forlater er de samme menneskene.

Med det understrekes synet på den mennesklige dimensjonen av å drive et slikt sted. Det er menneskets vilje til godt verstskap det står på, ikke minst de dagene ikke alt kommer til å gå som planlagt. Da hjelper det lite å skryte av vel fungerende trådløst nettverk, eller kakkelovn fra rundt 1880. På Røysland Gaard har du et stolt vertskap. De kjenner hver krok på garden slik bare de som har bygd opp alt selv kan kjenne det. Til fingerspissene. Det skaper den opplevde troverdigheten du finner bak Kjell Ivars store smil når han ønsker deg velkommen til gards, mens Susanne har det fulle og hele overblikk i kjøkken og stuer.

Huset har fått byggeskikkpris. Fire stuer fremtrer med unik stil og samtidig er de forankret i hverandre. Men det er selve roen, harmonien som blir dratt frem når ukeblader og magasiner har fremhevet stedet. Ikke alle detaljene, byggetekniske løsninger og annet som bare er der for å legge grunnlaget for gode fellesskap.

Kunstnere har nå tatt iniativ til at garden også skal fungere som galleri. Husets kvaliteter og lys er ifølge kunstnerne det ideelle sted for utsillinger. Men som en av kunstnerne også sa; beliggenheten og reisen i seg selv er alene utstilling verdig! Dermed åpner vi vår første offisielle utstilling den 7. September. Det blir billedkunst, glass, tovet ull, skulpurer ute og keramikk.

For Røysland Gaard er det viktig å skape noe sammen med gode krefter. Derfor er vi begeistret for at garden også på dette viset kan være til inspirasjon og nytte.

Klikk her for web-versjon